Efficacy of antimicrobial photodynamic therapy for elimination of Aggregatibacter actinomycetemcomitans biofilm on Laser-Lok titanium discs.

زمینه پژوهش:
درمان فتودینامیک ضدمیکروبی (aPDT) یک روش نوین است که برای درمان پریایمپلنتیت پیشنهاد شده است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر aPDT با استفاده از رنگهای تولئیدین بلو (TBO) و ایندوسیانین گرین (ICG) و لیزر دیود با طول موجهای ۶۳۵ نانومتر و ۸۰۸ نانومتر بر روی بیوفیلم باکتری Aggregatibacter actinomycetemcomitans ایجاد شده روی دیسکهای تیتانیومی Laser-Lok بود.
مواد و روشها:
هشتاد دیسک تیتانیومی استریل Laser-Lok با باکتری A. actinomycetemcomitans تلقیح شدند تا بیوفیلم تشکیل دهند. این دیسکها به صورت تصادفی به هشت گروه (هر گروه ۱۰ عدد) تقسیم شدند:
۱. کنترل
۲. کلرهگزیدین (CHX)
۳. TBO
۴. ICG
5. لیزر ۶۳۵ نانومتر با توان ۲۲۰ میلیوات
6. لیزر ۸۰۸ نانومتر با توان ۲۵۰ میلیوات
۷. TBO+لیزر ۶۳۵ نانومتر
۸. ICG+لیزر ۸۰۸ نانومتر
پس از مداخله، تعداد کلونیهای باکتریایی (CFUs) روی هر دیسک شمارش شد. دادهها با استفاده از آزمون کروسکال-والیس تحلیل شدند.
نتایج:
تفاوت معناداری در تعداد کلونیها بین گروهها مشاهده شد (P = 0.001). مقایسههای زوجی نشان داد که ترکیب aPDT با TBO+لیزر ۶۳۵ نانومتر و ICG+لیزر ۸۰۸ نانومتر بهطور معناداری سبب کاهش بیوفیلم باکتریایی نسبت به گروه کنترل شد (P = 0.0001). همچنین استفاده از TBO به تنهایی نیز کاهش معناداری در بیوفیلم ایجاد کرد (P = 0.004). سایر تفاوتها معنادار نبودند (P > 0.05).
نتیجهگیری:
با توجه به محدودیتهای این مطالعه، aPDT میتواند روشی مؤثر برای پاکسازی سطح ایمپلنت و کاهش بیوفیلم باکتری A. actinomycetemcomitans در شرایط آزمایشگاهی باشد. ترکیب TBO+لیزر ۶۳۵ نانومتر و ICG+لیزر ۸۰۸ نانومتر بیشترین کاهش بار میکروبی را ایجاد کردند.
ارسال نظر