لوگو

مرکز تحقیقات لیزر در دندانپزشکی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1404/03/21 - 20:50
  • : 2
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

Reduction of Streptococcus salivarius by Chlorella-Mediated Antimicrobial Photodynamic Therapy

 {faces}

مقدمه:
در سال‌های اخیر، درمان فوتودینامیک ضدمیکروبی (aPDT) به‌عنوان روشی کم‌تهاجمی برای ضدعفونی سطوح ایمپلنت‌های دندانی معرفی شده است. در این مطالعه، از کلرلا که ترکیبی استخراج‌شده از جلبک دریایی است، به‌عنوان ماده حساس‌کننده به نور استفاده شد. هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی درمان فوتودینامیک با واسطه کلرلا در کاهش تعداد کلونی‌های Streptococcus salivarius در شرایط آزمایشگاهی (in vitro) بود.

روش‌ها:
حداقل غلظت مهاری (MIC) کلرلا، پارامترهای تابش زیرکشنده با لیزر دیود 660 نانومتر، و دوز زیرکشنده بهینه از درمان فوتودینامیک با کلرلا علیه S. salivarius تعیین شد. سپس، تعداد واحدهای تشکیل‌دهنده کلونی در هر میلی‌لیتر (CFU/mL) محاسبه گردید. برای تحلیل آماری از آزمون ANOVA یک‌طرفه و آزمون تعقیبی توکی (Tukey HSD) استفاده شد.

یافته‌ها:
دوز زیرکشنده‌ای شامل 250 میکروگرم بر میلی‌لیتر کلرلا همراه با 3 دقیقه تابش لیزر، منجر به کاهش S. salivarius شد. با این حال، ترکیب 500 میکروگرم بر میلی‌لیتر کلرلا و 4 دقیقه تابش لیزر دیود 660 نانومتر، کاهش قابل‌توجه‌تری در تعداد کلونی‌های باکتری در مقایسه با سایر گروه‌های آزمایشی نشان داد (P<0.001).

نتیجه‌گیری:
درمان فوتودینامیک با کلرلا در غلظت 500 میکروگرم بر میلی‌لیتر و تابش لیزر 660 نانومتر به مدت 4 دقیقه، تأثیر معنی‌داری در کاهش Streptococcus salivarius در شرایط آزمایشگاهی دارد و می‌تواند به‌عنوان روشی مؤثر برای ضدعفونی سطوح اطراف ایمپلنت مطرح شود.

  • Article_DOI :
  • نویسندگان : nasim chiniforush,shima afrasiabi,ardavan etemadi ,mohammad reza karimi,navid pourahmad
  • گروه خبر : مقالات,کارشناس مقالات
  • کد خبر : 300212
کلمات کلیدی
مدیر سایت
تهیه کننده:

مدیر سایت

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه