In Vitro Efficacy of Antimicrobial Photodynamic Therapy With Phycocyanin and Diode Laser for the Reduction of Porphyromonas gingivalis

ضدعفونی کردن سطح ایمپلنت یکی از چالشبرانگیزترین مراحل در درمان پریایمپلنتیت (التهاب اطراف ایمپلنت) است. این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی درمان فوتودینامیک ضدمیکروبی (aPDT) با استفاده از فیکوسیانین و لیزر دیود در کاهش باکتری Porphyromonas gingivalis انجام شد.
روش کار:
در این مطالعه آزمایشگاهی، ابتدا حداقل غلظت مهارکننده (MIC) فیکوسیانین، زمان تابش بدون مرگ سلولی لیزر دیود و دوز بدون مرگ aPDT تعیین شدند. سپس چاهکهای حاوی سوسپانسیون P. gingivalis به سه گروه آزمایشی تقسیم شدند:
-
فیکوسیانین با غلظت ½ MIC به مدت ۵ دقیقه،
-
تابش لیزر دیود (طول موج 635 نانومتر، ۴ دقیقه)،
-
ترکیب aPDT (فیکوسیانین + لیزر دیود).
گروه کنترل مثبت با کلرهگزیدین 0.2٪ به مدت 5 دقیقه و گروه کنترل منفی بدون هیچ درمانی باقی ماندند. شمارش کلنیهای باکتری در هر گروه انجام و با استفاده از آنالیز واریانس و آزمون t مقایسه شد.
نتایج:
درمان aPDT با لیزر دیود 635 نانومتر به مدت 4 دقیقه و فیکوسیانین با غلظت 125 میکروگرم/میلیلیتر منجر به کاهش معنیدار تعداد P. gingivalis (میانگین کاهش 44.24٪) شد که در مقایسه با سایر گروهها بیشترین کاهش بود (P<0.0001). کمترین تعداد کلنی در گروه کلرهگزیدین و بیشترین در گروه کنترل منفی مشاهده شد. کاهش تعداد کلنی در تمامی گروههای آزمایشی نسبت به کنترل منفی معنادار بود (P<0.0001).
نتیجهگیری:
درمان فوتودینامیک ضدمیکروبی با لیزر دیود 635 نانومتر و فیکوسیانین میتواند بهطور قابل توجهی باعث کاهش باکتری P. gingivalis در شرایط آزمایشگاهی شود. با توجه به غیرتهاجمی بودن این روش، میتوان از آن برای ضدعفونی کردن سطح ایمپلنت در موارد پریایمپلنت استفاده کرد.
ارسال نظر