لوگو

مرکز تحقیقات لیزر در دندانپزشکی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1404/03/03 - 11:24
  • : 18
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

Effect of surface treatment with laser on repair bond strength of composite resin to ceramic

 {faces}

زمینه:
لب‌پریدگی یا شکستگی‌های جزئی در ترمیم‌های سرامیکی معمولاً می‌توانند به جای تعویض کامل ترمیم، با استفاده از کامپوزیت رزینی ترمیم شوند. این روش سریع‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر از جایگزینی کامل ترمیم است. برای دستیابی به استحکام باند برشی (SBS) بالا در ترمیم‌ها، روش‌های مختلفی پیشنهاد شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی برخی از روش‌های جدید آماده‌سازی سطح سرامیک (از جمله استفاده از لیزر و چسب‌های یونیورسال) در مقایسه با روش‌های رایج انجام شد.

مواد و روش‌ها:
در این مطالعه آزمایشگاهی، 80 نمونه سرامیکی IPS Empress Esthetic به 8 گروه (n=10) تقسیم شدند. سطوح سرامیک با کاغذ سیلیکون کاربید 320 پولیش و با آب شستشو داده شدند. سپس نمونه‌ها به دو زیرگروه برای آماده‌سازی مکانیکی سطح با اسید هیدروفلوئوریک (HF) و لیزر Er:YAG تقسیم شدند. هر گروه نیز به دو زیرگروه دیگر تقسیم شد: با استفاده/عدم استفاده از سایلن. سپس چسب رایج یا یونیورسال بر روی سطوح اعمال شد و سیلندرهای کامپوزیتی با استفاده از تیوب‌های پلاستیکی روی سطح سرامیک باند شدند. نمونه‌ها به مدت 24 ساعت در آب مقطر در دمای 37 درجه سانتی‌گراد نگهداری و سپس آزمون استحکام باند برشی (SBS) روی آن‌ها انجام شد. داده‌ها با آزمون ANOVA یک‌طرفه تحلیل شدند (P<0.05).

نتایج:
تأثیر متقابل متغیرها بر SBS معنادار بود. بیشترین SBS در گروه آماده‌سازی با اسید HF + سایلن + چسب معمولی به‌دست آمد (میانگین: 12.05 مگاپاسکال) و کمترین مقدار در گروه لیزر + چسب معمولی مشاهده شد (میانگین: 2.58 مگاپاسکال). آماده‌سازی سطح با اسید HF به‌طور معناداری نسبت به لیزر SBS بالاتری ایجاد کرد (P<0.001). همچنین تأثیر نوع چسب (یونیورسال یا معمولی) و استفاده یا عدم استفاده از سایلن بر SBS معنادار بود.

نتیجه‌گیری:
استحکام باند در گروه‌های تحت درمان با اسید HF بیشتر از لیزر بود. استفاده ترکیبی از HF + سایلن + چسب معمولی یا HF + چسب یونیورسال بیشترین SBS را ایجاد کرد. بنابراین، در صورت استفاده از چسب‌های یونیورسال، می‌توان مرحله استفاده جداگانه از سایلن را حذف کرد.

 

  • Article_DOI : https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35432793/
  • نویسندگان : mohammad javad kharazifard ,nasim chiniforoush,nazanin kiomarsi ,azin jarrah,sedighe sadat hashemikamangar
  • گروه خبر : مقالات,کارشناس مقالات
  • کد خبر : 298282
کلمات کلیدی
مدیر سایت
تهیه کننده:

مدیر سایت

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه